Zimaks

Zimaks

Zimaks nedir ne için kullanılır, Zimaks nasıl kullanılır, Zimaks ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Zimaks Şurup 

Oral Süspansiyon İçin Toz;

100 mg/5 mL x 50 ve 100 mL'lik şişe.

Zimaks Film Tablet

Sefiksim

Zimaks Ambalaj: 

400 mg x 5 ve 10 tablet.

Zimaks Endikasyon:

Duyarlı Mikroorganizmaların yol açtığı farenjit, tonsilit, orta kulak iltihabı,akut pnömoni, akut ve kronik bronşit, akut sistit, sistoüretrit, akutkomplike olmamış piyelonefritte endikedir.

Zimaks Kontrendikasyon:

Sefalosporinlere Aşırı duyarlı olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Zimaks Uyarılar:

Başka ilaçlara karşı aşırı duyarlı oldukları bilinen lerde sefiksim ihtiyatla kullanılmalıdır.Özellikle penisilinlerle sefalosporinler arasında kısmi birçaprazalerjenisite bilindiğinden, penisiline alerjik hastalarda sefalosporin kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Kesin gerekmedikçe gebe ve emzirenlerde sefiksim kullanılmamalıdır.

Zimaks Yan Etkileri:

En sık bildirilen yan etkiler diyare ve feçes değişimleri dir. Diyare orta ya da daha ağır derecede olabilir ve nadiren tedavinin kesilmesine yol açabilir.Daha seyrek rastlanan yan etkiler arasında bulantı, abdominal ağrı,dispepsi, kusma ve gaz şişkinliği vardır.Seyrek olarak psödomembranöz kolit bildirilmiştir.Baş ağrısı, baş dönmesi, deri döküntüleri, pruritus, ürtiker, ateş ve eklem ağrıları türünde alerjiler gözlenmiştir.Trombositopeni, lökopeni ve eozinofili bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

Sefalosporin Türü antibiyotiklerin kullanımı sırasında direkt Coombs testinin yalancı pozitif sonuç verebileceği bildirildiğinden, Coombs testinin pozitif olduğu durumlarda, bunun ilaç etkileşimine bağlı olabileceği dikkate alınmalıdır.

Zimaks Doz Önerisi:

  • Besinlerle birlikte alınması emilimini fazla etkilemez.
  • Erişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklardaki standart doz günde 400 mg dir.Bir kerede tek doz halinde veya 12 saat arayla iki eşit doz halinde alınabilir.
  • Komplike olmamış idrar yolu enfeksiyonlarında günde 200 mg lık tek doz yeterlidir.
  • Yaşlı hastalarda erişkinler için önerilen doz uygulanır.
  • 2 yaşına kadar olan çocuklar için günde 8 mg/kg önerilir. Bu doz bir kerede veya 12 saat arayla iki eşit doz halinde verilebilir.
  • 2-4 yaş arasında günde 5 mL. 5-8 yaş arasında günde 10 mL.
  • 9-12 yaş arasında günde 15 mL.
  • 50 kg den veya 12 yaşından büyüklerde erişkin dozu uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...