Zofran

Zofran

Zofran nedir ne için kullanılır, Zofran nasıl kullanılır, Zofran ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Ondansetron HCL

Ambalaj: 4 mg/2 mL x 1 Ampul

: : 8 mg/4 mLx1 ampul.

Zofran

Tablet

Endikasyon:

 Sitotoksik Kemoterapi ve radyoterapinin neden olduğu bulantı ve kusmaların tedavisinde, ayrıca postoperatif bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Ondansetron Karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelik sırasında, özellikle gebeliğin ilk üç ayında hastaya sağlayacağı terapötik yararlar fetüse olası risklerini denge etmedikçe kullanılmamalıdır.Ondansetron alan annelerin bebeklerini emzirmeleri önerilir.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı,başta ve epigastriumda kızarma ve sıcaklık duygusu, bazen geçici,asemptomatik aminotransferaz artışları gibi yan etkiler görülebilir.Ondansetron kalın bağırsakta geçiş süresini artırır ve bazı hastalarda kabızlığa neden olabilir. Nadiren erken aşırı duyarlılık reaksiyonları rapor edilmiştir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde 8-32 mg’dir. Kemoterapive radyoterapi uygulanan hastalarda tedaviden hemen önce 8mg’lik doz IV yolla veya tedaviden 1-2 saat önce oral yolla uygulandıktan sonra her 12 saatte bir oral yolla 8 mg’lik doz verilir. İlk 24 saatten sonra günde 2 x 8 mg’lik dozlar 5 güne kadar uygulanabilir. Cisplatin. maddelerin neden olduğu yüksek dereceli emetik durumlarda kemoterapiden hemen önce 8 mg’lik İV dozu takiben 2-4 saat arayla iki kez 8 mg IV enjeksiyon veya 24 saate kadar 1 mg/saat devamlı infüzyon uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...