Zomacton

Zomacton

Zomacton nedir ne için kullanılır, Zomacton nasıl kullanılır, Zomacton ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

 

Somatropin

 

Ambalaj: 

4 IU 1 Flakon ve 1 çözücü Ampul, 5 Flakon ve 5 çözücü Ampul

: 12 IU 1 Flakon ve 1 çözücü Ampul, 5 Flakon ve 5 çözücü ampul.

Endikasyon: 

Çocuklarda: Büyüme hormonu yetersizliğine bağlı büyüme geriliği, Turner Sendromu, Puberte öncesi çocuklarda kronik böbrek hastalığına bağlı büyüme gecikmesi.Erişkinlerde: Bilinen Hipotalamo Hipofizer hastalıkla beraber büyüme hormonu yetersizliği ve iki dinamik büyüme hormonu stimülasyon testi sonucu belirlenmiş büyüme hormonu eksikliği.

Kontrendikasyon:

 Aktif malign tümör şüphesi olanlarda kontrendikedir. İntrakraniyal tümörün inaktif olması ve antitümoral tedavinin büyüme hormonu tedavisine başlanmadan tamamlanmış olması gereklidir.Tümörün nüks ettiğini gösteren bulgular varsa büyüme hormonu tedavisi kesilmelidir. Kronik böbrek yetmezliği olan çocuklarda böbrek transplantasyonundan önce büyüme hormonu tedavisi kesilmelidir. Gebelik ve emzirme döneminde büyüme hormonu tedavisi önerilmez. Somatropin aşırı duyarlı-nın olduğu durumlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Somatropin, büyüme hormonu eksikliği ve tedavisi konusunda bilgi ve deneyimi olan uzman hekimler tarafından kullanılmalıdır. Çocuklarda iskelet büyümesinin stimüle edilmesi epifiz diskleri kapanıncaya kadar olmaktadır. Gebelik sırasında kullanılmamalıdır.Tedavi sırasında gebe kalınması durumunda somatropin tedavisi kesilmelidir.Somatropin anne sütüne geçebileceği olasılığı göz ardı edilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Periferik Ödem şeklinde sıvı retansiyonu görülür ve özellikleri erişkinlerde karpal tünel sendromu görülebilir. Nadiren erişkinlerde hafif şiddette artralji, kas ağrısı ve parestezi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Somatropin adrenokortikoidler,glukokortikoid ya da kortikotropin ile birlikte kullanımı ilaca alınacak yanıtı engelleyebilir. Anabolik steroidler, androjenler,östrojenler ya da tiroid hormonları ile birlikte aşırı dozda somatropin kullanımı ise epifiz kapanmasını hızlandırabilir.

Doz Önerisi:

 Doz ve uygulama programı her hastaya göre ayrı düzenlenmelidir. Genellikle, haftada 0.5-0.7 IU/kg’lik bir dozun(0.185 mg/kg0.26 mg/kg veya vücut yüzey alanına göre 14.8 IU/m2-20.7IU/m2) 6-7 kez SC uygulanması önerilir. Günlük enjeksiyon,0.07-0.1 IU/kg’dir. Bir haftada toplam 0.81 IU/kg ve günde 0.116 IU/kg dozu üstüne çıkılmamalıdır. Genellikle birkaç yıl süren tedavi dönemi,ulaşılabilecek maksimum terapötik yarara göre düzenlenir. Çözücüler Benzil alkol içerdiğinden, duyarlı kişilerde preparat bu çözücülerle sulandırılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...