Zoprol

Zoprol

Zoprol nedir ne için kullanılır, Zoprol nasıl kullanılır, Zoprol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Zoprol Mikropellet Kapsül

Lansoprazol

Zoprol Ambalaj: 

30 mgx14 kapsül.

Endikasyon:

 Duodenal Ülser, gastrik ülser, reflü özofajitin kısa süreli tedavisinde, Zollinger Ellisonsendromu dahil patolojik hipersekresyonun uzun süreli tedavisinde ve Helicobacter pylori enfeksiyonu ile seyreden duodenal ülser tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Lansoprazole Karşı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Zoprol Uyarılar:

 Etki ve emniyeti belirtilmediğinden gebelerde, emzirenlerde ve 18 yaşın altında kullanılmamalıdır. Hepatik yetmezliği olanlarda doz 30 mg yi aşmamalıdır.

Zoprol Yan Etkileri:

 En çok rastlanan advers etkiler diyare, baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı ve konstipasyon dur. Abdominal ağrı, baş ağrısı, flu sendromu, ağrı,sırt ağrısı, göğüs ağrısı ve enfeksiyon, diyare, gastrointestinal anomali (polip), kusma, diş bozukluğu, bulantı, gastroenteritis, rektal bozukluk, artralji görülmüştür. Anafilaksi dahil kızarıklık, prüritte aşırı duyarlılık reaksiyonları rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Teofilinle Birlikte kullanımı teofilin dozunda ayarlama gerektirebilir. Sukralfat En az yarım saat önce kullanılmalıdır. Ketokonazol, ampisilin esterleri,demir tuzları, digoksin gibi ilaçların emilimini etkileyebilir.

Zoprol Doz Önerisi:

  • Duodenum ülserinde günde 1 kez 1 Kapsül verilir;tedavi süresi 4 haftadır.
  • Mide ülserinde günde 1 kez 1 Kapsül verilir; tedavi süresi 4 haftadır, gerekirse 2-4 hafta daha devam edilir.
  • Reflü özofajitte (erozyon ve ülserlerin endoskopik olarak belirlendiği durumlarda) günde 1 kez 1 Kapsül kullanılır; tedavi süresi 4-8 haftadır,8 haftalık tedaviye yanıt vermeyen reflü özofajitli hastalarda 8 haftalık ek bir tedavi daha uygulanabilir.
  • Nükseden erozif özofajitli hastalarda 8 haftalık ek bir tedavi daha düşünülmelidir. Hipersekresyon durumlarında(Zollinger Ellison Sendromu) günde 1 kez 2 Kapsül kullanılır; gerektiğinde günlük doz 4-6 kapsüle yükseltilebilir. 90 mg nin üzerindeki günlük dozlarda toplam doz, ikiye bölünerek verilmelidir.
  • Yaşlılarda doz ayarlamasına gerek yoktur.
  • Kapsüller aç karnına, çiğnenmeden ya da ezilmeden kullanılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...