Zyvoxid

Zyvoxid

Zyvoxid nedir ne için kullanılır, Zyvoxid nasıl kullanılır, Zyvoxid ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Zyvoxid 600 Enfüzyon Solüsyonu

 

ZyvoxidAmbalaj:

  • 600 mg/300 mLx1 enfüzyon torbası.
     

Zyvoxid Endikasyon:

 Duyarlı mikroorganizmaların oluşturduğu, vankomisinedirençli Enterococcus faecium enfeksiyonları (bakteriyeminin eşlik ettiği olgular da dahil), nozokomiyalpnömoni, deri ve deri yapılarına ait komplike enfeksiyonlar, deri ve deriyapılarına ait komplike olmayan enfeksiyonlar ve toplumdan edinilmiş pnömoni.

Zyvoxid Kontra Endikasyon:

Linezolidekarşı aşırı duyarlığı olan kişilerde kontrendikedir.
 

Zyvoxid Uyarılar:

 Linezolid alan hastalarda miyelosüpresyon (anemi,lökopeni, pansitopeni ve trombositopeni dahil) rapor edilmiştir. Tam kan sayımı, linezolid alan hastalarda, özellikle iki haftadan daha uzun süreyle kullananlarda, daha önceden miyelo süpres yonu olanlarda, birlikte miyelo süpresyon yapan başka ilaç alanlarda, kronik enfeksiyon için daha önce veya birlikte antibiyotik tedavisi alanlarda, haftada bir izlenmelidir. Miyelosüpresyon gelişen veya şiddeti artan hastalarda linezolid tedavisinin kesilmesi düşünülmelidir. Antibakteriyel ajanların (linezolid dahil) hemen hepsiyle, ciddiyeti hafiften, yaşamı tehdit eden dereceye kadar değişebilen psödomem branöz kolit rapor edilmiştir. Gebelik sırasında, olası yararın, olasıriskler den daha baskın görülmesi halinde uygulanmalıdır. Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir; emziren annelere verildiğinde dikkat edilmelidir.
 

Zyvoxid Yan Etkileri:

 En sıkbildirilen advers etkiler diyare, baş ağrısı ve bulantıdır. Daha az sıklıkla bildirilen advers etkiler kusma, uykusuzluk, kabızlık, döküntü, sersemlik veateştir. Oral moniliazis, vajinal moniliazis, hipertansiyon, dispepsi, lokalize karın ağrısı, kaşıntı ve dilde renk değişikliği Faz 2 ve Faz 3 çalışmalarda rapor edilmiştir.
 

Zyvoxid İlaç Etkileşimleri:

 Linezolidmonoamin oksidazın geri dönüşümlü, selektif olmayan inhibitörüdür. Bu nedenle adrenerjik ve serotonerjik ajanlarla etkileşme potansiyeli vardır. Linezolid kullanan bazı bireylerde, indirekt etkili sempatomimetik ajanlara, vazopressörveya dopaminerjik ajanlara baskılayıcı cevaplarda geri dönüşümlü bir artış oluşabilir. Dopamin veya adrenalin gibi adrenerjik ajanların başlangıç dozları düşük tutulmalı ve istenen cevabı elde edene kadar titre edilmelidir.Linezolidi diğer serotonerjik ajanlarla birlikte kullanan hastalar için serotonin sendromunun belirti ve bulguları (örn. hiperpireksi, bilişim bozukluğu) konusunda uyanık olunmalıdır. AmfoterisinB, klorpromazin HCl,diazepam, pentamidin isotiyonat, eritromisin laktobiyonat, fenitoin sodyum vetrimetoprim, sulfometoksazol, seftriakson sodyum ile birlikte verildiğinde kimyasal geçimsizlik görülmüştür. ZyvoxidIV Enfüzyon Solüsyonuşu solüsyonlar ile geçimlidir: %5 Dekstroz enjeksiyonu, %0.9 sodyum klorür enjeksiyonu, ringerlaktat enjeksiyonu.
 

Zyvoxid Doz Önerisi:

Bakteriyeminin eşlik ettiği olgular da dahil olmak üzere vankomisine dirençli Enterococcusfaecium enfeksiyonları 12 saatte bir600 mg IV veya oral, 14-28 gün. Nozokomiyal pnömoni, deri ve deri yapılarına ait komplike enfeksiyonlar, bakteriyeminin eşlik ettiği olgular da dahil olmak üzere toplumdan edinilmiş pnömoni 12 saatte bir 600 mg IV veya oral, 10-14 gün.Deri ve deri yapılarına ait komplike olmayan enfeksiyonlar 12 saatte bir 600 mgoral, 10-14 gün. Metisilinedirençli Staphylococcusaureus enfeksiyonu olan hastalar 12saatte birZyvoxid 600 mgile tedavi edilmelidir. Zyvoxid IV Enfüzyon Solüsyonu30-120 dakika içinde intravenöz enfüzyon şeklinde uygulanmalıdır. Zyvoxidyemeklerle veya aç karnına alınabilir. Zyvoxidalırkentiramin içeriği çok olan yiyecekler ve içeceklerin yüksek oranda tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Öğün başına tükettikleri tiramin miktarı 100mg’nin altında olmalıdır. Bekletilmiş peynirler, fermente veya havada kurutulmuş etler, lahana turşusu, soya sosu, fıçı biralar, kırmızı şarap gibi bekletme, fermentasyon, turşu kurma, tadını artırmak için tütsüleme aşamalarından geçerek protein değişikliklerine uğramış yiyecek ve içecekler yüksek tiramin içeren gıdalardandır. Proteinden zengin yiyeceklerin tiraminiçeriği, uzun süre bekletilirlerse veya soğukta saklanmazlarsa artabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...