Meme Başı Problemleri

Meme Başı Problemleri

Bazı enfeksiyonlardan kaynaklı olabildiği gibi kanser gibi ciddi bir sağlık sorunundan da kaynaklanabilen meme başı problemleri belirtileri.

Meme başlarınızdaki değişikliklere dikkat çekmek her zaman çok akılcıdır. Çoğunlukla sebep iyi huylu ise de, kanser de olabilir. Meme başlarından beyazımsı veya yeşilimsi bir sıvı sızıyorsa bu özellikle iki memeden de geliyorsa, büyük bir olasılıkla süt ve galaktarrheadır. Eğer sıvı yeşilimsi veya saman rengindeyse fibrokistik değişimlere bağlıdır. Koyu kırmızı veya siyah bir akıntıysa içinde kan var demektir. Meme kanseri uzak bir ihtimal olmakla beraber, süt kanallarınızdan birinde küçük selim bir tümör gelişmekte olabilir.

Belirtiler

  • Meme başından akıntı
  • Alttan çekilmiş gibi çökmüş meme başı
  • Areolada (göğüs başını çevreleyen kısım) yumrular
  • Meme başının pullanması.

Eğer ergenlikten beri içerlek veya çekilmiş meme başlarınız varsa bu normaldir. Yaşamınızın daha ileri bir evresinde normal bir meme başı içe çökerse, bu da bir kanser belirtisi olabilir.

Areoladaki yumrular genellikle, yağ bezleri tıkandığı için gelişen kistlerdir. Eğer bir enfeksiyon ortaya çıkarsa, kist çıbana dönüşebilir. Göğüs başının pullanması genellikle selim değişikliklere bağlıdır. Geçmez de ısrarla devam ederse, altta yatan bir kanser ihtimalini kaldırmak için biyopsi yapmak gerekebilir.

Teşhis

Eğer meme başınızda bir akıntı varsa, doktorunuz incelemek ve akıntıdan bir örnek alarak laboratuvarda kontrol etmek isteyebilir. Habis bir ihtimal olmadığının kanıtlanması için başka testler de yapabilir. Yakın zamanda içe çökmüş bir meme başı veya kanlı bir akıntı mutlaka belirli kanser testlerinin yapılmasını gerektirir. Doktorunuz büyük bir ihtimalle bir kist veya çıbanı muayene ile tespit edebilecektir.

Meme başı akıntıları ve içe göçmüş meme başları sadece kanser belirtisi olduklarında tehlikelidirler. Kistler iltihaplanmadıkları sürece dikkate alınmayabilirler. İltihaplanırlarsa da genellikle antibiyotikler sorunu çözer. Eğer meme başlarınızdaki pullanma devam ederse doktorunuza danışın.

Tedavi

Çıbanlar için genellikle antibiyotik verilir. Altında yatan soruna göre ameliyatın gerekli olup olmadığına karar verilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...