İtalya'daki Pavia Üniversitesi'ndeki Profesör Luciano Bernardi'nin yaptığı araştırmaya göre, dinlenilen müziğin kalp atış hızı ve kan basıncında değişikliklere neden olduğu ortaya çıktı.
Profesörün yaptığı araştırmaya göre, hızlı müzik dinlenildiğinde damarların genişlediği ve kan akışının hızlandığı görülürken yavaş müzik dinlenildiğinde bunların tam tersi olduğu görüldü. Araştırma ayrıca, sevilmeyen bir müziğin damarları sertleştirdiğini ortaya koydu.
Amerikan Kalp Derneği'nin dergisinde yayımlanan çalışmada, yavaş müzik dinlemenin rahatlatıcı etkisinin yanı sıra kalp krizi riskini azalttığını gösteriyor.
Hızlı müzikle beraber kan akışıyla doğru orantılı olarak soluk alış verişin de hızlandığını ifade eden Profesör Bernardi, "Ritimli, canlı müzikleri seven insanlar, kalp sağlığı için arada 2 dakika müzik dinlemeye ara vermeliler" açıklamasında bulundu.
Müzik Kalbi Besliyor
Luciano Bernardi'nin yaptığı araştırmaya göre, dinlenilen müziğin kalp atış hızı ve kan basıncında değişikliklere neden olduğu ortaya çıktı.