Kanserden Koruyucu Beslenme Tarzı

Bol sebze ve meyve yiyen kişiler, ağız boşluğu, mide, mesane, pankreas ve yumurtalık kanseri gibi kanser hastalıklarına daha az yakalanıyor.

Yapılan araştırmalara göre, her üç kanser hastalığından birisinin besinler yüzünden kaynaklanıyor. Bol sebze ve meyve yiyen kişiler, akciğer, bağırsak, göğüs, rahim ağzı, nefes borusu, ağız boşluğu, mide, mesane, pankreas ve yumurtalık kanseri gibi kanser hastalıklarına daha az yakalanıyor.

Bilim adamları, sebze, meyve, ekmek, makarna, şehriye, pirinç ve diğer tahıllarda bulunan posalı gıdalardan yiyen kadınların, göğüs kanserine yakalanma ihtimalinin, az posalı gıda alan kadınlardan daha az olduğunu tespit etti.

Ayrıca, vejetaryenlerin diğer kişilere oranla kansere daha seyrek yakalandıkları, az miktarda yağsız etin sağlıklı beslenmenin bir parçası olduğu ifade edildi.

Uzmanlara göre, kiloyu sağlıklı bir düzeyde tutmak, kansere yakalanma riskini azaltıyor. Şişmanlık ise, göğüs kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri riskini de artırıyor. Çok yağlı yiyecekler ise kalın bağırsak kanserine ve erkeklerde de prostat kanserine sebep olabiliyor.

Uzmanların kanserden korunma tavsiyeleri ise şöyle sıralanıyor: