Kansere Çözüm Kanser Hastasının Kendisi

İmmünoonkoloji yöntemi ile yapılan çalışmalarda cilt ve kan kanserlerinden sonra mesane kanseri hastalarından da olumlu sonuçlar alındı.

İngiltere ve ABD'de yapılan araştırmalar, vücudun bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilerek tümörün yok edildiği immünoonkoloji yönteminin, cilt ve kan kanserlerinden sonra mesane kanserinde de olumlu sonuç verdiğini ortaya koydu.

Üroloji Bölümü Prof. Dr. Tarık Esen, yaptığı açıklamada, hastalıklarla mücadelede en büyük silahın vücudun kendi bağışıklık sistemi olduğunu belirterek, son yıllarda bilimsel çalışmalarda buna ağırlık verildiğini söyledi.

Bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi esasına dayanan yöntemin farklı kanser türlerinin tedavisinde de kullanıldığını anımsatan Esen,"İmmünoterapi, vücudumuzun her türlü yabancı ajana karşı kendisini korumak üzere geliştirdiği bir sistemdir. Tümör geliştiğinde de onu farklılık kabul ederek, baskılaması gereken bir sistemdir. Ancak, tümörler genel olarak bu vazifeyle yükümle T hücrelerinin görevini yapmasını engelleyici bazı mekanizmalar üretir. Böylece, T hücreleri tümörü fark edemez ve kanser gelişir.'' diye konuştu. Çalışmaları devam eden immünoonkoloji ile tümörün T hücreleri bloke etmek için kullandığı enstrümanlar ortadan kaldırılıyor ve T hücreleri aktif olarak bildiği işi yapıyor"

Her Yıl 400 Bin İnsanı Kurtarabilir

İmmünoonkoloji yönteminin mesane kanseri tedavisinde de kullanılmaya başlandığı, klinik uygulamaların İngiltere ve ABD'de yapıldığını anlatan Prof. Dr. Esen, sonuçların yurt dışında çok sayıda bilim insanın katıldığı programda açıklandığını aktardı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Murat Gültekin de mesane kanserinin dünya genelinde sık görülen kanser türleri arasında yer aldığını belirterek, "Dünya genelinde bir yılda 330 bin erkek ve 100 bin kadına mesane kanseri tanısı konuluyor." dedi.