Üzüm

Üzüm

Taze üzüm ve kuru üzüm, bağırsak ağrılarına çok iyi gelir. Mide ve karaciğere şifadır. Kuru üzüm, böbrek ve mesaneye faydalıdır.

Taze Üzüm

Taze üzüm ve kuru üzüm, bağırsak ağrılarına çok iyi gelir. Mide ve karaciğere şifadır. Kuru üzüm, böbrek ve mesaneye faydalıdır. Taze üzüm bağırsakları uyarır, gaz yapar.

Beyaz, kırmızı olan, siyah kırmızı olanıyla inceliği, tadı, sertliği ve diğer özellikleri bakımından aynı ise de, beyazı tercih edilir. Üzüm toplandıktan sonra iki ya da üç gün bekletilirse, daha iyi olur.

Üzüm'ün İçeriği

Üzüm kabuğu, soğuk ve kurudur; hazmı zordur. İçi sıcak ve rutubetlidir. Onun tohumları kuru ve soğuktur.

Üzüm'ün Yararları

Yararları Üzüm, dalından koparıldığında yenirse, gaz yapar; fakat kabuğu kuruyana kadar asılan üzüm çok besleyicidir. Bu yönüyle üzüm incire benzer; pek az zararlı yöne vardır. 

Çoğunlukla besleyicidir. İncirden biraz daha az besleyicidir. Olgun üzümün zararı olgun olmayan nispetle daha azdır. Eğer o hazmedilirse, absorbe edilmesi emilmesi, beslemesi zorlaşır. Üzümün olugununun besleyici değeri, genellikle onun suyundan fazladır. Ancak, onun suyunun nüfuz etmesi emilmesi daha hızlıdır.

Beslenme Organları

Taze üzüm ve kuru üzüm, bağırsak ağrılarına çok iyi gelir. Kuru üzüm, böbrek ve mesaneye faydalıdır ve dalından koparılmış üzüm, bağırsaklarda uyarıcı etki yapar. Gaz yapıcı özelliği vardır; bütün üzümler mesane için zararlıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...