Uzun süredir hiçbir işe yaramadığı düşünülen apandisit, dalak, bademcik gibi organların yakın zamanda yapılan bir araştırmayla aslında hayati önem taşıdığı ortaya çıktı.
Araştırmacılar bu 'kullanışsız parçaların' yeri geldiğinde sıkı çalıştığını buldu.
New York Mount Sinai Tıp Okulu Morfoloji ve Anatomi bölüm başkanı Jeffrrey Laitman, tarihin, tıp biliminin onları henüz anlayamadığı için kullanış olarak adlandırdığı ve bunun doğru olmadığını söyledi.
Yapılan araştırmaya göre dalak, enfeksiyonları tespit ediyor ve yaşlı olan ya da hasar gören kırmızı kan hücrelerini filtreliyor. Ancak, dalak önemsiz olarak algılanıyor ve bir insan bunsuz yaşayabileceği düşünülüyor.
Aslında dalak, kalp krizinden sonra %40 ve %50 arasında monosit üretiminin merkezi. Kalp krizi geçirdikten sonra kalbin düzgün bir şekilde iyileşmesi için monositlere ihtiyacı var.
Bir diğer ünlü kullanışsız organ olan apandisit de aslında oldukça önemli bir işleve sahip. Kullanışsız olmaktan öte Apandisit, hazmetmemize yardım eden işe yarayan bakterilerin toplanma yeridir.
Bademcik ve Apandist Çok Önemlidir
Apandisit, dalak, bademcik gibi organların yakın zamanda yapılan bir araştırmayla aslında hayati önem taşıdığı ortaya çıktı.