Bu Besinleri Tüketmemiz Şart!

Sonbaharda tüketeceğiniz besinlerle kış aylarında ısı değişimlerinden daha az etkilenerek hastalıklardan korunmak mümkün.

ELMA: Kalbe yararlı flavonoidler ve antioksidan içerir.

AYVA: Bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Çekirdekleri kaynatılıp içildiğinde göğsü yumuşatır. Baş ağrısını geçirir. Brüksel lahanası: Kanser başta olmak üzere hastalıklara karşı vücudun savunma sistemini geliştirir.

TURP: Kökü iyi bir C vitamini kaynağı iken, yapraklarında fazla miktarda A, K vitamini ve folat bulunur. Kanı temizler, gut hastalığına karşı korur.

BALIK: İçeriğindeki Omega-3, fosfor, vitamin ve mineraller, yaşlılarda göz, zihin, karaciğer, kalp ve damar sağlığı üzerinde oldukça önemli role sahiptir.

KARNABAHAR: İçeriğindeki fitokimyasallar sayesinde anti kanserojendir.

NAR: Vücutta damar sağlığını, özellikle de kalbi korur. Damar tıkanıklıklarına iyi gelir. Taze ceviz ve fındık: Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Her gün bir avuç tüketilmesi kalp krizi geçirme riskini azaltır.

BAL KABAĞI: Vitamin, mineral, diyet lifi, omega-3 ve antioksidan kaynağı olan bal kabağı cilde iyi gelir. Betakaroten içeren bal kabağı, akciğer, kolon, mesane, serviks, meme ve cilt kanserlerine yakalanma riskini azaltır.