Glutatyon Tedavisi Nedir?

Glutatyon vücut tarafından üretilen bir peptit moleküldür. Vücutta yeterli gelmemeye başladığında dışarıdan takviye yapılması gerekir.

Önemli bir antioksidan olan glutatyon zararlı toksinlere kaşı vücudunuzu korumanızda yardımcı bir rol oynar. Glutatyon, vücut tarafından üretilen bir peptittir. Bağışıklık sistemini destekleyen ve yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan birçok hastalığın önlenmesinde önemli bir yeri olan güçlü bir antioksidandır. Karaciğer tarafından üretilen glutatyon özellikle karaciğer ve beyin üzerinde etkilidir ve hücre hasarlarına karşı bir bariyer görevi görür. Karaciğeri kimyasallardan arındırma özelliğine de sahiptir. 

Glutatyon düzeyini arttırmak için glutatyon içeren besinler tüketmeye özen göstermelisiniz. Et, sebzeler, süt ve süt ürünleri glutatyon içerir. Sarımsak, soğan, brokoli, karnabahar, ıspanak, kuşkonmaz, biber, havuç, patates, ıspanak, balkabağı gibi sebzeler; avokado, kavun gibi meyveler de yine glutatyon içeren besinlerdir. 

Toksik maddeler özellikle beyinde, bağırsakta ve yağ dokularında tutunurlar. Bunun sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıklar bu zararlı maddelerin vücuttan doğru bir şekilde atılmadığını gösterir.

Glutatyon Tedavisi Nedir?

Glutatyon yaşın ilerlemesi, kötü beslenme, alkol tüketimi, toksik maddelerden dolayı vücutta zamanla azalır. Glutatyonun yeterli gelmemeye başladığının belirtilerinin görülmeye başlanması üzerine dışarıdan alınması gerekir. 

Glutatyonun dışarıdan alınmasının en etkili yolu damar yoluyla takviye yapılmasıdır. Damar yoluyla alındığı takdirde direkt kana karışacaktır ve en hızlı şekilde etkisini gösterecektir. Ağız yolu ile alınması hiçbir etki göstermez. Çünkü midede etkisini yitirir.

Glutatyon tedavisi ilk yapıldığında ortalama 4-6 seans, haftada 1 ya da 2 kez olacak şekilde uygulanır. Glutatyon miktarı ve uygulama sıklığı kişiye göre değişiklik gösterebilir. Damardan uygulanan tedavi bu işlem 10-15 dakika gibi bir sürede gerçekleşir, hastanede yatmayı gerektirmez. 

Glutatyonun Faydaları Nelerdir?

Glutatyonun Yan Etkileri Var Mıdır? Kimlere Tedavi Uygulanmamalıdır?

Glutatyonun besin yoluyla alınması herhangi bir yan etki oluşturmaz. Yan etkileri takviye halinde ortaya çıkabilir. Karşılaşılacak olası yan etkiler şunlardır:

Glutatyon takviyesi için alanında uzman hekimlerin tavsiyesine uyulmalıdır.