Uzun Yaşamanın Sırları

Uzun Yaşamanın Sırları

Uzun ve sağlıklı bir ömür geçirenlere pek çoğumuz imreniriz. Amerikalı bilim adamları 60 yaşın üzerindeki 2603 kişiyi inceledi.

Uzun ve sağlıklı bir ömür geçirenlere pek çoğumuz imreniriz. Amerikalı bilim adamları 60 yaşın üzerindeki 2603 kişiyi inceledi. Yapılan araştırmalarla uzun bir ömre sahip olmanın püf noktaları da belirlenmiş oldu. İşte uzun ve zinde bir yaşamın sırları...

ABD'nin Güney Carolina Üniversitesi'nden Xuemei Sui ve ekibinin yaptığı araştırma, aşırı kilolu, yaşlı ancak kalbi ve akciğerleri iyi durumda olan kişilerin ölme riskinin, normal kilolu ancak kalbi ve akciğerleri iyi durumda olmayanlara göre daha az olduğunu gösterdi.

Araştırmacılar, yüzde 20'si kadın 60 yaşın üzerindeki (ortalama 64,4 yaşındakiler) 2603 kişiyi inceledi. Vücut kitle indeksinden bağımsız olarak, spor yapan ve formda olan 60 yaşın üzerindeki kişilerin hareket etmeyenlere göre daha fazla yaşadığı ortaya çıktı.

Kalbi ve akciğerleri iyi durumda olan bu kişilerin yüksek tansiyon, şeker ya da kolesterol gibi hastalıklara daha az yakalandıkları, bu kişilerin ölüm oranının kalp damar rahatsızlıkları olan kişilere göre yüzde 50 daha az olduğunu gören araştırmacılar, bu bulguların 60 yaşın üzerindekilerde kalp ve akciğerin durumunun obezite ve ölüm arasındaki ilişkiyi etkileyebileceğini gösterdiğini belirtti.

Her Gün En Az 30 Dakika Yürüyün

Araştırmacılar, yaşlıların her gün 30 dakika ya da daha uzun süre yürüyüş gibi düzenli spor yaparak, obez de olsalar daha uzun süre yaşayabileceklerini vurguladı. Daha önce yapılan araştırmalar, obezite ve hareket eksikliğinin orta yaştakilerde ölüm riskini artırdığını göstermişti. Ancak şimdiye dek hiçbir araştırma daha yaşlılar üzerinde bu konuyu irdelememişti.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...