Modern Tıpta Aslanpençesi

Modern Tıpta Aslanpençesi

Aslan pençesi kadın hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinse de aynı zamanda kalbin güçlenmesinde kan ve kalp dokusunun yeterli kanla beslenmesinde yardımcı olur

Sarımsı yeşil renkte olan yaprakları Mayıs ayından Haziran ayına kadar görülebilir. Çiçekleri açtığında tamamı toplanır, diğer zamanlarda sadece yaprakları toplanarak, gölge bir yerde kurutulur. Bitki son zamanlarda yapılan araştırmalarla adından sıkça söz ettirmektedir.

Bitki özellikle kadın hastalıkları, adet düzensizliklerinde, rahim akıntılarında, rahim sancılarında, menopoz dönemi etkilerinin azaltılmasında, ergenliğe geçme döneminde yaygın bir kullanımı mevcuttur. Aslan pençesi kadın hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinse de aynı zamanda kalbin güçlenmesinde kan ve kalp dokusunun yeterli kan ile beslenmesinde yardımcı olur. Kas yorgunluğunda, kas erimesinde, demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlık durumunda, faydalıdır.

Gebelikte Kullanılan Bitkilerden

Gebelikte düşük riski yüksek olan kadınlarda kullanılırsa, rahim kaslarını güçlendirir, kas yorgunluğunu giderir ve bununla düşük riskini azaltır. Aynı zamanda zor doğumları olanlarda, doğum yaralanmalarında etkili olur. Gebelikte bu riskleri olan kadınlar, ilk üç aydan sonra aslanpençesi çayı içebilirler. Lohusa olan kadınlara da 10 gün kadar bitkinin çayından önerilir.

Rahim sarkması ve fıtıklar içinde kullanımı önerilir. Bu rahatsızlıklarda mümkün olduğu kadar taze toplanan bitkiyle hazırlanan çay içilmelidir.

Geleneksel Tıpta Aslanpençesinin Yeri

Kangren, kırık yaralarında, apseli yaralarda, çıbanların daha hızlı iyileşmesine yardım. Bu durumlarda çayı hazırlanabilir ya da ezilerek haricen bölgeye tatbik edilerek kullanılabilir. Kanamaları durdurmak için, geleneksel tıpta yaygın bir kullanım alanı var. Diş çekimi sonrasında ağızda gargara yapılarak ya da çayı içilerek kullanılırsa, diş apse ve yaralarının iyileşmesinde etkili olur.

Sara hastalarının da kasları gelişmemiş olan çocuklarda, aslanpençesi çayı önerilir. Çocukların güçsüzlüğü varsa, banyo sularına aslanpençesi konulabilir. Her banyoda 200 gram bitki kullanılması yeterlidir.

Aslanpençesi Kullanım Biçimleri

Çay olarak: 1 litre kaynamış suyun içine 1 yemek kaşığı aslanpençesi koyularak, 15 dakika demlendikten gün içinde tüketilir.

Kompres yaparak: Taze toplanmış aslanpençesi yıkanarak, ezilir. Bu hasta olan bölgeye tatbik edilir.

Banyoda: Banyo için 200 gram kuru bitki ya da 5-6 avuç taze bitki akşamdan suyun içinde bekletilir. Daha sonra bu su ısıtılır, süzülerek banyo suyunda kullanılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...