Hekimce - Örnek Doktor Profil Resmi

Uzm. Dr. Huseyin Fahrioglu

Çene Cerrahisi

7 Soru Soruldu
%14 Cevaplandı
Soru Cevaplar
Sude Özer
2 gün önce 20lik diş ameliyatı oldum. 10 gün sonrasına dikişleri alınacak. Fakat dikişlerimin alınacağı gün daha önceden aldığım dolgu randevum var. İkisi de sağ tarafta ve aralarında sadece bir diş var. Dikişler varken dolgu yapılabilir mi? Bir hafta sonra ağrım geçecek mi, dolgu işlemi için ağzımı açabilecek miyim? Vuracak uyuşturucu iğneler vs nasıl olacak? Randevumu iptal etmeli miyim?
Cevabı gör ▼

Cevap:

CS
Cafer Sevilmiş
Yaş 15 esnerken birden çenemden tak diye ses geldi ama çenemde Bi sorun yok açıp kapattığımda sağa veya sola yamulma yok aç kapa yaptığımda çenemde de ses gelmiyor ama tak eden sağ çenem kulağımda hafif ağrı var acaba incinmiş olabilirmi
Cevabı gör ▼

Cevap:

AS
Azra Söyler
Merhaba(yaşım 18), Yemek yerken ve esnerken çenemden ses geliyor. Fizyoterapiye gittik işe yaramadı, dişçiye gittik strestendir dedi.Neredeyse 4senedir bu sorunla yaşıyorum.. ne yapmalıyım ?
Cevabı gör ▼

Cevap:

GY
Gökçe Yılmaz
Merhabaalr ben 23 yaşında 1.69 boyında 84 kilo biriyim. Çenemde kasılmalar var dişleirmde gerginlik yemek yerken basınç var. Dişçilere gittiğimde bir şey bulamıyorlar.Plakta kullanıyorum diş sıkma probleminden dolayı fakat sanki çenem kaymış gibi hissedyorum önceden böyle bir problemim yoktu.Çene kemikleirmden kulağıma kadar vuran ağrı var gerilmeler yaşıyorum.Çenemde kayma olabilir mi yada sorun ne olabilir?
Cevabı gör ▼

Cevap:

BD
Bahar Durmaz
Cevabı gör ▼

Cevap:

BD
Bahar Durmaz
Hocam cevaplarsanız çok sevinirim babamın çenesi yaklaşık bir yıldır ağrıyor kbb doktoru film çekildiğinde dişler sinüslerin içinde olduğu için ağrıyor nörolojiye görünmeniz gerek dediği için nörolojiye gitti ve sürekli ömür boyu ağrı kesici kullanması gerektiğini söylüyorlar ve etki etmediği gibi ağrıları devam ediyor ne yapması gerek başka hangi doktor hangi bölüm görmeli Yaşı 59 Boyu 177 Kilosu 100
Cevabı gör ▼

Cevap:

TA
Tuğberk Ayar
Hüsetin Bey merhabalar, ben bir obsesif kompulsif rahatsızlığımdan dolayı 2019'un başlarında başlayıp 6 ay boyunca her sabah dilimi dil temizleyicisi ile temizlemek maksadıyla dışarı çıkarttım ve maalesef bunu dil kaslarımı zedeleyecek kadar sert bir şekilde yaptım. Genioglossus ya da hyoglossus kaslarımdan birini ciddi bir şekilde zedelediğimi, kısalttığımı ya da vb. bir zarar verdiğimi düşünüyorum. Boğazımda 5 senedir asla geçmeyen ve hiç azalmayan çok ciddi bir ağrı var. Bu durum konuşmamı, yutkunmamı, her şeyimi etkiliyor ve maalesef hayatımın merkezinde çözemediğim ve ne yapacağımı bilemediğim bir duruma dönüştü. Sosyal hayatımı bile ciddi anlamda etkiliyor artık. Gastroenteroloji, KBB, genel cerrahi, fizik tedavi gibi birçok polikliniğe ve farklı bir sürü doktora gittim ama maalesef bir çözüm bulamadım hatta net bir teşhis bile bulamadım. Bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum
Cevabı gör ▼

Cevap:

Merhaba,

Öncelikle, yaşadığınız zorlukları anladığımı ve bu sürecin sizin için ne kadar zorlayıcı olduğunu takdir ettiğimi belirtmek isterim. Obsesif kompulsif bozukluk ve bunun neden olduğu fiziksel rahatsızlıklarla başa çıkmak gerçekten zorlayıcı olabilir.

Yaşadığınız semptomlar göz önüne alındığında, öncelikle doktorlarınızın geri bildirimlerini ve önerilerini dikkate almanız önemlidir. Ancak, net bir teşhis bulunamamış olması durumunda, birkaç farklı yaklaşımı değerlendirmekte fayda var:

Uzman bir nörolog veya sinirbilimci ile görüşme: Dil kaslarıyla ilgili yaşadığınız zedelenme ve ağrıların altında yatan nedenlerin daha detaylı bir şekilde değerlendirilmesi için bir nörolog veya sinirbilimci ile görüşmek faydalı olabilir.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon: Dil kaslarındaki zedelenmeye bağlı olarak yaşadığınız sorunların yönetiminde fizik tedavi ve rehabilitasyon programları faydalı olabilir. Bu programlar, kasların güçlendirilmesi, esnekliğin artırılması ve ağrının azaltılması için tasarlanabilir.

Psikoterapi ve destek: Obsesif kompulsif bozuklukla başa çıkmak için psikoterapi (terapi) almak faydalı olabilir. Ayrıca, yaşadığınız fiziksel rahatsızlıkların neden olduğu duygusal stresle başa çıkmak için psikolojik destek almak da önemlidir.

Alternatif tıp ve tamamlayıcı tedaviler: Bazı durumlarda, geleneksel tıbbın yanı sıra akupunktur, masaj terapisi veya yoga gibi tamamlayıcı tedavilerden fayda görebilirsiniz. Ancak, bu tür tedavileri denemeden önce mutlaka doktorunuzla konuşmalısınız.

Unutmayın ki her bireyin durumu farklıdır ve tedavi süreci kişiye özgü olmalıdır. Yapıcı bir yaklaşımla, doğru uzmanlarla işbirliği yaparak bu zorlu süreci atlatmanız mümkün olacaktır. Geçmiş olsun dileklerimle, umarım en kısa sürede çözüm bulabilirsiniz.